Categorie├źn
verhalen

Als ik kon dansen door de lucht

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

13/100 Tekening van Olaf Zefanja de Baar
13/100 Tekening van Olaf Zefanja de Baar

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_dropcap color=”#dd9933″ boxed=”no” boxed_radius=”8px” class=”” id=””]A[/fusion_dropcap]

ls Harm niet zo lekker in z’n vel zit gaat hij regelmatig naar z’n broer Henk, waar hij een eigen kamer heeft. Deze heeft een balkon met uitzicht over de hele stad, waar Harm enorm van kan genieten. Hij tuurt dan wat voor zich uit en dagdromen is op dat moment dan het enige wat hij doet.

Ook nu staat hij met zijn armen leunend op het gietijzeren balkonhekje, turend in de verte te genieten van de ondergaande zon. Hij houdt van dit weer, van deze zwoele en warme avonden. Dan lijkt hij veel makkelijker ‘zomaar’ te kunnen wegdromen dan op de dagen dat het regent of koud is.

Deze plek, hier op dit balkon, maakt zijn fantasie overuren. Hij laat afgelopen weken even aan zijn aandacht voorbij trekken en zijn goede vriendin Marloes komt voorbij in zijn gedachten. Bijvoorbeeld die gebeurtenis laatst in de kledingwinkel (lees ‘Ik lijk wel een kikker’) dat ze hem een groen shirt liet aantrekken, wat ervoor zorgde dat ze de grootste lol hadden samen.
Zijn vriendin Marloes kocht toen een jurk die hij geweldig vindt, want die staat haar geweldig. Het is een lange, wijde jurk met lange mouwen, van luchtige katoen. Hij noemt het gekscherend haar Osho-jurk, vooral ook omdat ze er een ketting van donkerbruine houten kralen bij draagt.

Laatst toen het waaide en zij buiten heen en weer liep zorgde de wind voor een prachtig schouwspel doordat de wind haar jurk deed opwaaien. En toen ze haar armen optilde leken haar lange, wijde mouwen wel vleugels. Leek ze bijna weg te kunnen vliegen. Harm heeft haar toen gefilmd en aan dat moment denkt hij nu terug. “Mijn engeltje” noemde hij haar liefkozend, toen ze daarna samen het filmpje terugkeken op zijn mobiel. En nu is er een grote glimlach op zijn gezicht bij dit beeld van zijn lieve vriendin.

Harm is in de hangmat gaan liggen, doet zijn ogen dicht en geeft zijn dagdromerij alle ruimte. Hij heeft geen haast en blijft vanavond bij Henk slapen, in zijn eigen logeerkamer. Maar het is nu zulk lekker weer dat hij zelfs overweegt om in de hangmat te slapen.
Niet veel later is na een diepe zucht een zacht gesnurk hoorbaar vanuit de hangmat en hij ziet zichzelf aan de binnenkant van zijn ogen verschijnen. In de jurk van Marloes en met een kroon op zijn hoofd, haha. Hij beweegt door de lucht, ver boven alle gebouwen waarover hij kan uitkijken vanaf die plek in de hangmat. Hij heeft zijn armen wijduit, waardoor de mouwen op vleugels lijken, zoals op het filmpje dat hij laatst van Marloes maakte. En hij danst als het ware door de lucht, met de sterren al zichtbaar tegen de heldere hemel.

“Als ik toch eens kon dansen door de lucht.
Dan zou ik nooit meer slapen.
Maar altijd met de zon meebewegen tegen een achtergrond van sterren . . .”


[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *